Haags Jeugdlintje

Op 26 april 2023 werden in Diligentia 13 Haagse Jeugdlintjes uitgereikt door wethouder Hilbert Bredemeijer (jeugd).

Een Haagse jongere kan een lintje krijgen als deze:

  • vrijwillig iets doet voor Hagenaars of voor de stad
  • een bijzondere, sociale prestatie levert
  • een goed idee of plan bedenkt

Sophia was door Stichting Fietebeth voorgedragen voor een jeugdlintje, omdat ze een erg goed plan had (het boek schrijven), dit vervolgens uitvoert en daarmee een support is voor veel lotgenoten en geld inzamelt voor onderzoek. De jury van het Haagse Jeugdlintje vond ook dat Sophia een jeugdlintje verdiende voor deze bijzondere prestatie.

Op 26 april 2023 mocht zij dan ook als jongste van 13 fantastische jongeren het Haags Jeugdlintje in ontvangst nemen. Sophia was erg onder de indruk van de prestatie van de andere jongeren en is dan ook trots dat zij samen met hen het lintje heeft ontvangen.

Bij het uitreiken van het jeugdlintje vertelde wethouder Hilbert Bredemeijer het volgende:

Sophia de Groot (8)
Sophia is de jongste die dit jaar een Jeugdlintje kreeg. Samen met haar moeder Marlies schreef zij een boek: “Pinkie heeft epilepsie”. Zij schreef, en Sophia dicteerde. Niet zomaar. Sophia heeft zelf veel last van epilepsie. Zij weet dat je je er behoorlijk alleen door kunt voelen, omdat je bijvoorbeeld niet mee kunt doen met leeftijdgenoten, en anders bent. Met het boek willen Sophia en haar moeder kinderen helpen
die ook epilepsie hebben (zo’n 20.000). En mensen die het niet hebben, laten lezen hoe je leven eruitziet met epilepsie. Scholen gebruiken het boek al. De opbrengst gaat naar Epilepsie Nederland.