Kinderboek

Sophia de Groot werd op 18 september 2014 geboren in Den Haag. Helaas was haar start niet zo goed en heeft ze tien dagen moeten logeren bij de neonatologie afdeling van het Juliana Kinderziekenhuis. De slechte start gecombineerd met het feit dat Sophia haar mama en oma epilepsie hadden, zorgden ervoor dat er rekening gehouden werd met epilepsie.

Toen Sophia bijna 2 was kreeg ze de eerste aanvallen, op dat moment werd het nog gezien als koortsstuipen. Toen ze een half jaar later steeds meer aanvallen kreeg, zijn er toch onderzoeken gestart, na twee e.e.g. onderzoeken bleek Sophia epilepsie te hebben. Haar ouders zijn hierover altijd heel open over geweest en Sophia begrijpt goed wat haar aandoening inhoudt.

Toen Sophia op vijf jarige leeftijd gevraagd werd of ze wensen had voor haar verjaardag, had ze maar een wens: Geen epilepsie meer! Helaas kon deze wens niet uit komen. Tijdens een gesprek daarover heeft haar mama uitgelegd, dat er nog veel onderzoek nodig is om deze wens uit te laten komen. Sophia besloot toen dat ze geld voor onderzoek voor haar verjaardag wilde vragen.

Een half jaar later bedacht Sophia dat haar mama wel een kinderboek kon schrijven over haar leven met epilepsie. Hoe fijn zou het zijn als er een kinderboek kwam waarin kinderen met epilepsie zichzelf kunnen herkennen. Aangezien Sophia zelf veel fantasie heeft, besloten ze het samen te gaan schrijven. Een bijzonder mooie activiteit, waarbij Sophia zich nog bewuster werd wat epilepsie hebben betekend.

De illustraties en vormgeving zijn in handen van Xander Wiersma.
www.xander-wiersma.nl

De coverfoto op de achterkant is gemaakt door Brenda Riethoven.
www.fotobrenda.nl

De opbrengst van het boek gaat naar epilepsieNL voor onderzoek naar epilepsie.
www.epilepsie.nl